سیستم هوشمند سازی ساختمان

سیستم هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان ها یکی از جدید ترین و پر طرفدار ترین موارد اجرایی در سال های اخیر است و با وجود اینکه این امر بسیار متداول شده اما افراد زیادی هستند که اطلاعات کافی نسبت به آن ندارند. در این مقاله از سایت گروه تولیدی آیدین پلاستیک سعی شده است تا با هدف افزایش آگاهی مخاطبان، به ارائه ی اطلاعات مناسب در این خصوص بپردازیم. قبل از هر چیز باید ذکر کنیم که این فرایند هیچ محدودیتی ندارد و برای ساختمان ها با کاربری های گوناگون مسکونی، اداری، تجاری، تفریحی و …. قابل اجرا می باشد. در واقع از طریق هوشمند سازی ساختمان تمامی شرایط موجود در یک محیط از طریق تنظیم و کنترل و تعبیه تجهیزات خاص به گونه ای فراهم می گردد که در نهایت آرامش و آسایش کافی برای افراد به وجود بیاورد. یکی از مهم ترین فواید انجام این کار کمک به بهینه سازی مصرف انرژی های گوناگون در یک محیط و در نتیجه صرفه جویی در هزینه های جاری خواهد بود و مهم تر این که برای هوشمند سازی ساختمان ها در زمینه هایی مثل ( سیستم روشنایی، سیستم ذخیره انرژی، سیستم تهویه مطبوع، سیستم ایمنی و امنیت و اطفا حریق، سیستم انتقال و آسانسور ها) به تجهیزات خاص مخصوص به این کار نیاز داریم و این ابزار ها نقش بسیار اساسی و مهم در فرایند های کنترل و نمایش و بهینه سازی خواهند داشت. در ادامه با برخی از این ابزار های کاربردی در زندگی مدرن آشنا خواهید شد.

تجهیزات هوشمند سازی ساختمان ها

  • سنسور ها: این تجهیزات اطلاعات لازم را از محیط جمع آوری می کنند و مورد پردازش قرار می دهند و در پایان نتیجه ی مورد انتظار را از آن ها دریافت خواهیم کرد. برای مثال انواع سنسور های نور، ترموستات، تشخیص حریق، دوربین مدار بسته و ….. از این نوع محسوب می شوند.
  • فعال ساز ها: این ابزار ها به طور مستقیم در ارتباط با سنسور ها هستند و آن چه که پردازش شده را اجرا می نمایند؛ یعنی برای تنظیم و کنترل عملی در یک محیط و در واقع هوشمند سازی ساختمان ها نیاز به این تجهیزات می باشد.
  • رابط های کاربری: این رابط ها وظیفه ی انتقال پیام از ورودی ( سنسور ) به سیستم پردازش مرکزی و نیز انتقال نتیجه به ( خروجی ) را بر عهده دارند و ارتباط بین عناصر مختلف موجود در یک سیستم هوشمند از این طریق تامین می گردد. از نمونه های انواع رابط می توان به دستگاه های دیجیتالی مثل موبایل و تبلت، اینترنت، ریموت کنترل، کلید ها و … اشاره نمود.

سیستم روشنایی هوشمند ساختمان

سوالی که برای اکثر افراد مطرح می شود این است که ارتباط بینبخش های مختلف یک سیستم هوشمند در محیط های مختلف چگونه ایجاد می شود و  در این جا برای پاسخی مختصر و مفید به این سوال باید بگوییم که:

  • از طریق سیم های ولتاژ پایین
  • از طریق امواج الکترومغناطیسی
  • از طریق انرژی الکتریکی یا برق

اگر بخواهیم از تجهیزات مذکور برای سیستم روشنایی هوشمند ساختمان استفاده نماییم، به دو صورت اتوماتیک و متمرکز می توان اینکار را انجام داد. احتمالا با ورود به راه پله ی بسیاری از ساختمان ها دیده اید که لامپ ها به صورت خودکار خاموش و روشن می شوند. خوب این یک نمونه ی ساده از اجرای سیستم هوشمند در مکان هایی است که احتمال اتلاف انرژی برق در آن ها زیاد می باشد. این روش نسبت به روش استفاده از تایمر دارای مزیت بیشتری است و تنها در صورت نیاز برای هر یک از فضاهای موجود در راهرو، راه پله و طبقات لامپ ها روشن می شوند؛ پس سیستم روشنایی هوشمند ساختمان با تنظیم زمان و میزان نور دهی سهم قابل توجهی در بهینه سازی هزینه ها داشته باشد. معمولا تجهیز یک محیط به چنین امکانی پس از لوله کشی ساختمان و در مرحله ی سیم کشی امکان پذیر است و حتی می توان آن را به گونه ای تنظیم نمود که از طریق لمس کلید های هوشمند قابلیت کنترل بصورت زمانبندی شده داشته باشد و یا بتوان از هر نقطه ای حتی خارج از منزل به آن دسترسی داشت و به صورت ریموت کنترل و از راه دور قابلیت روشن و خاموش کردن داشته باشد. تجهیز فضا ها و محیط های مختلف به سیستم روشنایی هوشمند ساختمان یکی از بهترین اقداماتی است که می توان انجام داد و بر کیفیت زندگی ساکنین و یا استفاده کنندگان از یک فضا افزود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، روش های اجرا و سیستم هوشمند مناسب برای ساختمان خود حتما با متخصصین فعال در این زمینه تماس حاصل نمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *