برقکاری ساختمان

چند نکته برای افرادی که میخواهند وارد شغل برقکاری شوند

خیلی ها به این دلیل وارد این شغل می شوند که فکر می کنند این رشته کار آسانی است و در این شغل فشار کمتری از نظر جسمی روی آنها می باشد و تصور می کنند یک برقکار همیشه با یک سیم چین و یک پیچ گوشتی سرو کار دارد. شرکت آیدین پلاستیک تولید کننده لوازم اولیه و لوله برق ساختمان به شما میگوید که اصلا این طور نیست. چون اگر شما وارد این رشته شوید گاهی قرار است که کارهای زیر رو انجام دهید:

  • گاهی قرار است در ارتفاع بیست متری، و در بالای داربست، نور پردازی نمای یک ساختمان چند طبقه را انجام دهید
  • گاهی قرار است در عمق یک چاه، مشغول نصب صفحه یک چاه ارت باشید.
  • گاهی قرار است جایی را شیار بزنید و آنقدر گرد و خاک روی صورت و لباستان بنشیند که اگر مادرتان هم از کنار شما رد شود، شما را نمی شناسد.
  • گاهی قرار است در مرحله کابل کشی، آنقدر از پله های یک ساختمان بالا و پایین بروید که شب از درد زانو خوابتان نبرد.
  • گاهی قرار است حدود ۱۰ ساعت زیر آفتاب داغ، برق محوطه یک مجتمع مسکونی را انجام دهید.
  • گاهی قرار است….

و تنها یک راه برای کنار آمدن با تمام سختی های این شغل وجود دارد، اینکه برقکاری را تنها بر اساس عشق و علاقه به برقکاری انجام دهید. آنجاست که با وجود تمام این سختی ها نظرتان با نظر ما یکی می شود. که:

برقکاری سراسر لذت است، لذت است، لذت

و مطمئن باشید در این صورت است که می توانید پول خوبی هم بدست بیاورید. در غیر اینصورت و اگر این شغل را فقط یک راه به عنوان پول درآوردن انتخاب نمایید، به شما پیشنهاد می کنم که اصلا وارد این شغل نشوید، چون در این صورت در آمد شما یک مقدار بخور و نمیر خواهد بود که بعد از چند مدت خودتان به این نتیجه می رسید که دیگر این کار را ادامه ندهید.

برقکاری ساختمان

صحبت دیگر ما این است که، بعد از چند سال کار در این زمینه، به این نتیجه رسیده ام که : در برقکاری انسان ها سه دسته اند:

  • کسانی که می توانند برقکار شوند
  • کسانی که نمی توانند برقکار شوند
  • کسانی که به زور می خواهند خود را در میان برقکارها جا بزنند.

خوش بحال دسته دوم که می دانند و از همان ابتدا وارد این شغل نمی شوند. ولی ما برای کسانی ناراحتیم که خودشان هم از توانایی خودشان اطلاع ندارند و به همین خاطر تلاش می کنند تا با زور هم که شده خودشان را در دسته برقکارها جای دهند. آنها در نهایت برقکاری خواهند شد که مجبورند تا آخر عمر برای یک برقکار بالاتر از خودشان کار کنند. چون خودشان توانایی اجرای یک پروژه از صفر تا صد را ندارند. و از همه مهمتر، فردی دست به آچار نیستند.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با کسی که مشغول کار است مواجه شوید و دوست داشته باشید ساعتها بایستید و فقط به طرز کار کردن آن شخص نگاه کنید. آنها برقکارهای واقعی هستند. و کلا برقکار زاییده شده اند. آنها کسانی اند که متقاضیان به برقکاری دوست دارند اطراف خود را با آنها پر کنند. و هر چه قدر مزد بخواهند به آنها پرداخت می کنند. چون اعتقاد دارند

برقکارهای خوب با هر قیمتی که کار کنند، مفت هستند!!!

پیشنهاد ما این است که ابتدا تا می توانید در مورد برق ساختمان و این رشته، کتاب و مطالب آموزشی بخوانید، و بعد از آن، دو تا سه ماه (نه بیشتر در جایی شاگردی کنید. اگر بعد از این دو سه ماه در خودتان این توانایی و جرئت را دیدید که بتوانید یک پروژه را از صفر تا صد انجام دهید، حالا وارد این رشته شوید. در غیر اینصورت وارد این رشته نشوید که در دسته سوم قرار می گیرید.

شاید بعد از دو سه ماه شاگردی شما احساس کنید که فقط ۸۰ درصد کار را یاد گرفته اید. ولی مهم این است که جرئت اجرای یک پروژه کامل را دارید. نگران آن ۲۰ درصد باقی مانده هم نباشید. آن را در خلال پروژه ها یاد خواهید گرفت.

درخواستی کوچک از شما

در پایان درخواستی از شما برقکار آینده داریم. رشته برقکاری شغلی است که نسبت به کارهای دیگر ساختمان مظلوم واقع شده و دستمزد این کار مثلا در مقابل مزد یک استا سنگ کار یا گچ کار که روزی حداقل ۲۰۰ هزار تومان درآمد دارند ناچیز می باشد (البته اگر کار را دست اول بردارند) ؛ یکی از دلایل آن زیاد شدن تعداد برقکاران نیمه ماهر یا به اصطلاح ما برقکارهای دسته سوم است که حاضرند با هر قیمتی کار کنند. دلیل دیگر تصور مردم است که فکر میکنند این کار از کارهای دیگر ساختمان آسانتر است.

این را بخاطر داشته باشید که خداوند استعداد فنی بودن و برقکار شدن را به هر کسی نمی دهد. شما حداکثر ۱۵ الی ۲۰ سال میتوانید در این رشته دوام بیاورید. بعد از آن دیگر جسم شما اجازه انجام این چنین کارهایی را نمیدهد. پس هیچ وقت با قیمت پایین کار نکنید؛ مطمئن باشید که بعد از مدتی مشتری های خاص خودتان را پیدا می کنید، مشتری هایی که حاضرند برای استعدادتان مزد بالایی (عادلانه به شما بدهند. به غیر از درآمد کسب اعتبار را هم سرلوحه کارتان قرار دهید. زمانی می رسد که اعتبار شما از مهارتتان، درآمد بیشتری برایتان حاصل می کند. و برای کسب اعتبار یک قاعده ساده را به شما پیشنهاد می کنیم:

در برقکاری همیشه کار درست را انجام دهید.حتی اگر کسی شما را تماشا نکند.

مرجع: کتاب آموزش جامع برق ساختمان

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۴ میانگین: ۳]

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *