شیارزنی در پروژه برق ساختمان

مرحله شیارزنی در پروژه برق ساختمان

بعد از اینکه نقشه برق را از مهندس ساختمان گرفتید یا خودتان نقشه را پیاده کردید، باید با شلنگ تراز یا تراز لیزری، خط تراز را مشخص کنید. هدف از این کار این است که همه ی قوطی های یک واحد ساختمانی در یک خط قرار بگیرند تا نمود بهتری داشته باشند. برای کار با شلنگ تراز، شما باید حتما دو نفر باشید، تا یک نفر سطح آب را در یک سر شلنگ تنظيم کند و بعد به شما پیغام بدهد که علامت بزنید. هم دقت و هم سرعت این روش پایین است. به شما پیشنهاد می کنیم ۴۵۰ هزار تومان هزینه کنید و یک تراز لیزری در حد متوسط بخرید. این که تراز لیزری سرعت شما را سه برابر و دقت کارتان را چند برابر می کند همه ایک طرف. لذت و احساس خوبی که کار با این دستگاه به شما می دهد هم یک طرف.

در ادامه این مقاله با شرکت آیدین پلاستیک تولید کننده لوازم اولیه و لوله برق ساختمان همراه باشید.

برای خط تراز زدن شما باید ارتفاع کلید و پریزها را بدانید:

ارتفاع کلیدها طبق استاندارد ها ۱۱۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است. بنده خودم ارتفاع ۱۲۰ را ترجیح میدهم

ارتفاع نصب مهتابی ها ۴۰ سانتی متر زیر سقف است.

ارتفاع جعبه فیوز ۱۵۰ تا ۱۷۰ سانتی متر است.

از آنجایی که برقکشی آشپزخانه نیازی به شیارزنی ندارد، ارتفاع کلیدها و پریزهای آن را در بخش گوناگون ذکر کرده ام.

شاید این سوال به ذهنتان آمده باشد که چرا وقتی ارتفاع کلیدها ۱۲۰، و ارتفاع پریزها ۴۰ سانتی متر است، دیگر چه نیازی به خط تراز است؟ چون در مرحله کف سازی ممکن است یک سمت اتاق بیشتر بالا بیاید و سمت دیگر اصلأ بالا نیاید. در اینجاست که ارتفاع قوطی ها به هم می خورد و نمود بدی پیدا میکند. پس یکی از قوطی ها را به عنوان مبنا قرار دهید و بقیه قوطی ها را تراز همان نصب کنید. ممکن است ارتفاع قوطی های دیگر (به غير از قوطی اولی) هفت هشت سانتی متر بالا و پایین دیده شود، مهم نیست و شما به خط تراز اطمینان کنید،چون بعد از کف سازی اتاق درست می شود.بعد از اینکه خط تراز را پیدا کردید، با ذغال محل قوطی ها را پررنگ کنید تا در زمان شیار زنی راحت تر باشید.حال نوبت شیار زدن می رسد.

بعد از شیار زدن، با تیشه دوسر(معروف به تیشه برقکاری) جای شیار را خالی کنید.اگر آجر سفال باشد که خوش به حالتان ولی اگر سیمان یا آجرگری باشد…(پر کردن جای نقطه چین با خودتان)

باید قسمت های شیار خورده را با هیلتی کوچک یا چکش برقی بکنید. با ۴۶۰ هزار تومان می توانید یک هیلتی چرخشی-ضربه ای بخرید که واقعا برای یک برقکار لازم است.

پیشنهاد: وقت خود را صرف شیار زنی و کنده کاری نکنید. یک کارگر که روزی ۴۰ هزار تومان مزد می گیرد هم می تواند آن کار را انجام دهد. شما برقکار هستید و استعداد دارید، و اگر شما خودتان شیار بزنید، فقط مزد جسم خود را دریافت می کنید و مزد استعداد شما هدر می رود. پس بخش های دیگر کار را بر عهده بگیرید.

 

مرجع: کتاب آموزش جامع برق ساختمان

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

2 thoughts on “مرحله شیارزنی در پروژه برق ساختمان”

  1. با سلام
    ممنونم از سایت خوبتون.
    یه سوال داشتم.
    اجرت شیارزنی و کنده کاری با هم در پروژه های ساختمانی بزرگ چقدره؟ اگه هم متری و هم واحدی برام قیمتو مشخص کنید، ممنون میشم.

  2. مهرزاد اسماعیلی

    سلام خسته نباشید اگر دیوار غیر سفال باشد روش شیار زنی صحیح هست مثل دیوار بلوک سیمانی

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *