برق کشی ساختمان

انواع روش های برق کشی ساختمان

 در تمامی مقالات آموزشی و تخصصی گروه تولیدی آیدین پلاستیک، که تا به حال  در این سایت منتشر شده اند به این نکته اشاره شده که تا چه حد پیروی از اصول، قواعد و استاندارد ها برای دستیابی به نتیجه ای خوب و رضایت بخش اثر گذار می باشد و بسیار مهم است که کارفرمایان و برقکاران محترم سعی کنند که تا حد امکان در هنگام برق کشی ساختمان مطابق با قوانین تعیین شده، پروژه را به انجام رسانند. در این مطلب نیز برخی از نکات ضروری و مهم که به عنوان ابتدایی ترین موارد لازم باید مورد توجه قرار گیرد، بیان شده اند و امیدواریم که موجبات افزایش آگاهی و دقت شما عزیزان را فراهم آورد.

سیم کشی روکار بهتر است یا توکار؟

به طور کلی سیم کشی ساختمان به دو صورت کلی رو کار و تو کار انجام می شود که وابسته به نوع پروژه و نوع کاربرد آن می توانند اجرایی شوند. یک شخص برق کار به خوبی می داند که برای انجام پروژه به صورت رو کار باید سیم ها را از روی گچ دیوار عبور دهد که معمولا به جهت حفظ زیبایی، نظم و امنیت از یک لوله برق مخصوص یا داکت استفاده می گردد. بدیهی است که در برق کشی ساختمان به صورت رو کار سیم ها دیده می شوند و یکی از ضعف های این روش همین در معرض دید بودن است که تا حد زیادی از زیبایی و ظرافت می کاهد اما از طرفی در مواقعی که مشکلی به وجود بیاید، می توان به راحتی عیب یابی نمود؛ زیرا دسترسی به سیم ها و سایر اجزا آسان و سریع است.

در مقابل این روش، سیم کشی توکار قرار دارد که امروزه بسیار متداول می باشد و شیوه ای معقول و قابل قبول و قابل اجرا برای تمامی پروژه های ساختمانی ائم از مسکونی، تجاری، اداری، تفریحی و …. می باشد. این روش برق کشی ساختمان با حفظ زیبایی و ظرافت کمک می کند تا نتیجه ی نهایی ضمن حفظ امنیت و نظم مورد قبول کارفرما واقع شود، در حالی که تمامی استاندارد ها و قوانین در آن به بهترین شکل رعایت شده است.

آشنایی با انواع روش های سیم کشی توکار در برق کشی ساختمان

برای این کار موقعیت سنجی پروژه بسیار اهمیت دارد؛ یعنی شخص برقکار باید تشخیص دهد که به کار گیری این روش تا جه حد می تواند موجب حفظ معیارهای مهم گردد و همچنین از نظر اقتصادی و برآورد زمانی رضایت بخش باشد. معمولا در این زمینه از سه روال متداول استفاده می گردد که در ادامه ی این مطلب از سایت آیدین پلاستیک به بیان آن ها می پردازیم.

  • استفاده از جعبه تقسیم: این سیستم برق کشی ساختمان در گذشته بسیار متداول بود که در نقطه ای معین و جایی از یک دیوار یک جعبه تقسیم قرار می گرفت، ( معمولا در بالای کلید ها و پریز ها ) و از داخل این جعبه سیم های لازم تعبیه می شد.
  • استفاده از قوطی کلید و پریز: به مرور زمان با پیشرفت روش های سیم کشی و همچنین نیاز بیشتر به عیب یابی اصولی و آسان، روش های دیگری رواج پیدا کرد که موجب شد ابزاری به نام قوطی کلید در داخل دیوار قرار گیرد. با در نظر گرفتن این محفظه درون دیوار، زیبایی کار حفظ می شود ضمن این که با باز کردن پیچ ها و در آوردن بخش بیرونی کلید و پریز به راحتی می توان به سیم ها دسترسی داشت. البته این که قوطی کلید در چه عمقی از دیوار نصب گردد، از قبل تعیین شده و شخص برقکار باید مطابق با استاندارد های معین در زمینه ی برق کشی ساختمان این کار را انجام دهد.

برقکاری ساختمان

عیب یابی آسان و بی دردسر برق کشی ساختمان در صورت استفاده از جعبه فیوز

استفاده از جعبه فیوز: این روش بسیار خوب به این صورت عمل می نماید که با توجه به میزان نیاز به برق در بخش های مختلفی از فضای ساختمان، می توان چگونگی توزیع برق را کنترل نمود و سیم ها را به داخل جعبه فیوز برد و از آن جا توزیع کرد. مزیت این روش سیم کشی نسبت به جعبه تقسیم و قوطی کلید این است که در صورت بروز مشکلات فنی و نیاز به بررسی مجدد، عیب یابی بسیار آسان خواهد بود اما بدیهی است که هر روشی علاوه بر مزایای خود از موارد دیگری تحت عنوان معایب نیز برخوردار است؛ برق کشی از طریق جعبه فیوز نسبت به روش های دیگر هزینه ساز تر می باشد.

گروه تولیدی آیدین پلاستیک به عنوان تولید کننده ی انواع تجهیزات و متریال لازم برای برق کشی ساختمان در خدمت شما متقاضیان عزیز می باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

2 thoughts on “انواع روش های برق کشی ساختمان”

  1. با سلام
    طبق گفته شما فیوز مینیاتوری کا رو راحت میکنه فکر کنم میبایست موقع اتصالی برق فیوزهای مینیاتوری را قطع کنیم تا از آسیب احتمالی بیشتر و یا خطر برق گرفتگی جلوگیری بشه و بعد از قطع برق هرگز به سیمهای لخت بدون عایق دست نذاریم چون امکان وجود فاز برگشتی در مسیر سیمها وجود داره و باید با فازمتر چک بشه.

  2. سلام از کانال تان که برای ما خدمت می کنید تشکر من از افغانستان هستم شما می‌دانید یک تحولات خیلی عظیمی در افغانستان به وجود آمد و من خودم کار برق ساختمان را می کنم ولی در بعضی قسمت مشکل دارم مثلا در سیستم سیم کشی انترنت و ضد حریق ساختمان ها . از جناب شما خواهشمندم که با در این عرصه کمک مان کنید کتاب یا نقشه برایم بفرستید تشکر.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *