سیم های استاندارد در برق کشی ساختمان

استفاده از سیم های استاندارد در برق کشی ساختمان

پیروی کردن از اصول و استاندارد های تعیین شده در یک حوزه ی کاری خاص باعث می شود که میزان اشتباه و خطا و ریسک به وجود آمدن مشکلات و خطرات تا حد زیادی کاهش یابد. در خصوص سیم کشی برق ساختمان نیز این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و به همین دلیل به میزان زیادی تاکید شده است که برقکاران محترم نسبت به عملکرد استاندارد و اجرای صحیح برق کشی و همچنین استفاده از متریال و ابزارهای مورد تایید، توجه ویژه داشته باشند. در این مقاله از سایت گروه تولیدی آیدین پلاستیک تولید کننده لوله برق pvc ، لوله برق پلی آمید و سایر لوازم برق ساختمان به صورت اختصاصی در مورد استفاده از سیم های استاندارد در برق کشی ساختمان اطلاعاتی درج شده است که امیدواریم برای خوانندگان محترم سودمند واقع شود.

یکی از مهم ترین وسایل و متریال هایی که در این خصوص کاربرد دارد، انواع سیم ها می باشند که هر یک وابسته به نوع استفاده و میزان نیاز انتخاب می شوند. اینکه از چه سیمی و با چه شماره ای در کدام قسمت از برق کشی استفاده گردد، کاملا به توانایی و مهارت و دانش شخص برقکار ربط دارد که تا چه حد از ضوابط و مقررات سیم کشی برق ساختمان پیروی کند. اهمیت دقت در این زمینه کاملا واضح است؛ زیرا این کار بسیار تخصصی است و اگر از ابتدا درست و اصولی انجام نشود، تا مدت های زیادی ساکنین آن ساختمان را با مسائل مختلف مواجه می سازد.

شماره و سطح مقطع سیم ها برای سیم کشی بخش های مختلف یک ساختمان

اول از همه تاکید می نماییم که برقکاران حتما بر اساس نقشه مهندسی به اجرای کار بپردازند و تنها به تجارب عملی خود اکتفا نکنند. اطلاع داشتن از استاندارد های سیم کشی از جمله مواردی است که یک برقکار باید نسبت به آن اطلاع کافی داشته باشد. مواردی همچون فاصله، سطح مقطع، قطر سیم ها، ظرفیت فیوز ها، طول سیم ها و حتی رنگ آن ها باید در مناطق مختلف یک ساختمان به منظور سیم کشی مورد توجه وی قرار گرفته باشد.

سیم شماره ی ۱.۵ میلی متر : لامپ و لوستر، هالوژن و سایر سیستم های تامین کننده ی روشنایی، کولر آبی

سیم شماره ی ۲.۵ میلی متر : پریز های برق ، کولر آبی

سیم شماره ی ۴ میلی متر: سیم های اصلی برق، کولر گازی

سیم چهار رشته ای: سیم کشی تلفن

سیم ۸ رشته ای : آیفون

سیم کشی برق ساختمان

فواید استاندارد سازی سیم کشی برق ساختمان

 بدون شک رعایت کردن اصول و قواعد در این زمینه فوایدی را برای اجرا کنندگان و مصرف کنندگان نهایی به همراه خواهد داشت. سیم کشی برق ساختمان باید به صورتی باشد که ضمن حفظ ایمنی، سهولت دسترسی و استفاده را در آینده به همراه داشته باشد:

فایده ی اول: با رعایت کردن فاصله ی سیم کشی ها به منظور کاربردهای مختلف با سطح زمین، می توان سهولت دسترسی بیشتری را فراهم نمود؛ برای مثال زمانی که کلید ها و پریز ها در جای درست و ارتفاع استانداردی از یک دیوار قرار گیرند، به راحتی می توان از آن ها استفاده کرد، در این خصوص و برای قرار گیری پریز ها در هر یک از نقاط مختلف یک ساختمان، ارتفاع مشخصی از قبل تعیین شده است .

فایده ی دوم: بهینه سازی نمودن هزینه ها، در یک کار اجرایی نظیر سیم کشی برق ساختمان، تعدیل هزینه ها از اهمیت زیادی برخوردار است و با انتخاب متریال صحیح، قطر مناسب سیم ها با توجه به نوع کاربرد، می توان تا حد زیادی در هزینه ها صرفه جویی نمود و همچنین با انجام کار به شیوه های اصولی از ایجاد مشکلات بعدی و هزینه های آتی نیز جلوگیری کرد.

فایده ی سوم: اگر در هنگام سیم کشی برق ساختمان مثلا در خصوص آشپزخانه، به جایگاه برخی از وسایل و تجهیزات توجه شود و مطابق با نوع آن وسیله و کاربرد آن برق کشی ایمن انجام شود، در آینده برای قرار دادن وسایل و همچنین استفاده از پریز ها مشکلی پیش نخواهد آمد؛ زیرا در ارتفاع مناسب نصب شده اند. همچنین در خصوص آشپزخانه باید به مناطقی که معمولا در آن جا رطوبت ایجاد خواهد شد، توجه کرد و از نصب پریز در آن منطقه خود داری نمود؛ برای مثال پریز برق در کنار ظرفشویی ممکن است موجبات خطر آتش سوزی را فراهم آورد؛ بنابراین در هنگام سیم کشی برق ساختمان توجه به نکات ریز در خصوص تامین ایمنی در مناطق مختلف یک ساختمان بسیار اهمیت دارد و علاوه بر این نباید موجب کاهش زیبایی ظاهری دیوار ها شود. رعایت نمودن تمامی این نکات تنها از عهده یک برقکار حرفه ای و کاربلد بر می آید و آیدین پلاستیک توصیه می نماید برای استفاده از سیم های استاندارد در برق کشی ساختمان و انجام تمامی امور مطابق با استاندارد های تعیین شده در این زمینه، حتما کار خود را به کارشناسان و متخصصان حرفه ای بسپارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

2 thoughts on “استفاده از سیم های استاندارد در برق کشی ساختمان”

  1. عرض سلام
    از مطالب مفید این سایت لذت بردم.
    پیشنهاد می کنم:
    ۱- نقشه هایی ساده از برق کشی ساختمان و تاسیسات
    ۲- روش کابل کشی به کولر گازی، پکیج (شوفاژ دیواری) و …
    ۳- راه های نصب چراغ های تایمردار و راه پله ها
    و…
    جهت آشنایی بیشتر علاقمندان در سایت قرار دهید.
    با تشکر

    1. آیدین پلاستیک

      درود بر شما. خوشحالیم که توانستیم مطالب مفیدی به شما کاربر عزیز ارائه کنیم و حتما پیشنهادات شما رو بررسی خواهیم نمود و به امید خدا در برنامه قرار خواهیم داد.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *