تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد

تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد

لوله گالوانیزه به چه لوله ای گفته می شود و چند نوع است؟ تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد در چیست؟ لوله های گالوانیزه سر و گرد چه کاربردها و قابلیت هایی دارند؟

امروزه لوله ها در صنایع مختلفی مانند ساختمان سازی، آب، گلخانه ها، حصار کشی، تصفیه خانه ها، کشاورزی، آبرسانی، برق و مخابرات نقش بسیار پررنگی ایفا می کنند، از این رو انواع مختلفی از لوله ها برای مصارف گوناگون ساخته شده اند که از مهم ترین آنها می توان به لوله ها سیمانی، پلاستیکی، فلزی، پی وی سی، یو پی وی سی و گالوانیزه اشاره کرد که هر کدام با توجه به خصوصیات و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاصی که دارند کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف دارند.

لوله های گالوانیزه به عنوان یکی از پر مصرف ترین نوع لوله ها شناخته می شوند که بر اساس جنس مواد سازنده و نوع مصرف به انواع مختلفی تقسیم می شود. در این مقاله از آیدین پلاستیک قصد داریم به بررسی تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد بپردازیم.

لوله گالوانیزه چیست؟

لوله های گالوانیزه در اصل لوله های فلزی هستند که برای جلوگیری از اکسید شدگی، پوسیدگی، خوردگی و زنگ زدگی آنها، تحت عمل گالوانیزاسیون قرار می گیرند و به همین دلیل به عنوان لوله های گالوانیزه شناخته می شوند. موادی که عنوان لایه پوشش در عملیات گالوانیزاسیون استفاده می شوند شامل روی، قلع و برخی از ترکیبات آهنی است. به صورت کلی لوله های گالوانیزه به دو دسته تقسیم می شوند:

لوله گالوانیزه فولادی:

لوله های گالوانیزه فولادی در مقایسه با لوله های آهنی وزن پایین تری دارند و از آنها بیشتر برای تهویه استفاده می شود. جنس این نوع از لوله ها از فولاد نرم است و برای جلوگیری از زنگ زدگی آن را با روی پوشش می دهند. لوله های گالوانیزه فولادی نسبت به اسید حساسیت بالایی دارند و هر اسیدی که برا چدن مضر باشد می تواند به این لوله نیز آسیب برساند اما در مقابله با آب هیچ مشکلی ندارند و حتی مجاورت با آب می تواند باعث سختی بیشتر آنها شود.

لوله های گالوانیزه آهنی:

این لوله ها با استفاده از آهن سفید نورد داده می شوند و پس از جوش دادن آنها وارد یک مخزن از روی مذاب می شوند تا پوشش روی را به خود بگیرند. این لوله ها در رنگ های تیره و خاکستری و با وزن های سبک و سنگین ساخته می شوند.

تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد

تشخیص تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد کار آنچنان دشواری نیست و فقط با بررسی چند فاکتور ساده می توان آنها را شناسایی کرد. لوله های گالوانیزه سرد و گرم از نظر مقاومت تفاوت بسیار زیادی دارند که به علت نحوه آبکاری آنها است. تمامی لوله های گالوانیزه سرد و گرم قابلیت آبکاری دارند که این مورد می تواند در شناسایی آنها کمک کند.

لوله گالوانیزه سرد چیست؟

لوله گالوانیزه سرد به لوله های گالوانیزه آهنی یا فولادی گفته می شود که در دمای پایین آبکاری می شوند و روکش روی بر روی آنان قرار می گیرد. با توجه به شرایط محیطی که لوله در آن استفاده می شود می توان گفت که عمر مفید آن بین ۳ تا ۷ سال است و در صورتی که در جای خشک استفاده شود و رطوبت زیادی نداشته باشد می تواند تا ۸ سال نیز عمر کند.

آبکاری لوله های گالوانیزه به صورت سرد باعث می شود که روکش روی آن که از جنس روی است حدود ۲ تا ۷ درصد از وزن کل لوله را تشکیل بدهد. این درصد بستگی به میزان ضخامت روکش روی دارد که به ضخامت های ۱، ۱.۵ و ۲ میلیمتری تقسیم می شوند.

لوله گالوانیزه گرم چیست؟

لوله گالوانیزه گرم به لوله های گالوانیزه فولادی یا آهنی اطلاق می شود که در دمای بالا (۴۲۰ درجه سانتی گراد) آبکاری می شوند و با روکشی روی پوشش داده می شوند. مولکول های قلع یا روی با مولکول های آهن لوله فولادی عمل شیمیایی و اتصال محکم و مقاومی انجام می دهند و باعث می شوند تا لوله گالوانیزه گرم مقاومت بیشتری نسبت به لوله گالوانیزه سرد داشته باشد.

با توجه به شرایط محیطی که لوله در آن استفاده می شود می توان گفت که عمر مفید آن بین ۲۵ تا ۳۰ سال است (دمای ۴۲۰ درجه سانتی گراد و ادغام شدن مولکول های قلع و فولاد باعث افزایش بسیار زیاد عمر لوله گالوانیزه آبکاری گرم می شوند)

نحوه تشخیص تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد

با توجه به تعاریف و نکات گفته شده می توان گفت که تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد را می توان بر اساس رنگ آنها تشخیص داد؛ به این معنی که لوله گالوانیزه گرم به دلیل عملیات شیمیایی متحمل شده در زمان آبکاری در دمای بالا براق تر از لوله گالوانیزه سرد است.

در لوله های گالوانیزه سرد میزان براق بودن لوله به ضخامت و ورق لوله بستگی دارد؛ مثلا لوله هایی با ضخامت ۱ و ۱.۵ میلیمتر که اصطلاحا با نام لوله مبلی شناخته می شوند براق تر از لوله های با ضخامت بالا هستند و دلیل آن هم این است که از ورق های براق تری ساخته شده اند.

دیگر تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد این است که معمولا لوله های گالوانیزه گرم به صورت دو سر رزوه دنده تولید می شوند در حالی که لوله گالوانیزه سرد بدون رزوه است، البته می توان آنها را نیز رزوه دار کرد. همچنین از لوله گالوانیزه سرد برای تولید نیپل دو سر دنده هم استفاده می شود.

کاربرد لوله های گالوانیزه گرم و سرد

همانطور که گفته شد لوله های گالوانیزه به صورت کلی در صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارد و با وجود آنکه فقط ۵۰ سال از ورود آن به کشور ایران می گذرد به سرعت در تمام صنایع مختلف استفاده می شود. تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد را می توان به نحوه استفاده از آنها نیز تعمیم داد. چرا که قطعا لوله های گالوانیزه گرم با طول عمر ۳۰ ساله خود نسبت به لوله های گالوانیزه سرد می توانند در محیط های متفاوت تری استفاده شوند؛ اما به طور کلی لوله های گالوانیزه را می تواند در کشاورزی، آبرسانی، برق رسانی، فاضلاب، مخابرات و بسیاری دیگر از صنایع به کار برد.

قیمت لوله گالوانیزه سرد و گرم

برای تعین قیمت خرید لوله گالوانیزه سرد و گرم لازم است که فاکتورهای متعددی بررسی شوند و نمی توان قیمتی قطعی برای آنها عنوان کرد. لوله های گالوانیزه سرد و گرم معمولا در اندازه ای ۶ متری تولید می شوند و قیمت آنها بر اساس فاکتورهایی مانند سایز و قطر لوله، ضخامت آن، نوع سرد یا گرم بودن آن، فولادی یا آهنی بودن آن، نوع روکش، برند و شرکت سازنده آن، نوع استاندارد آن، میزان گارانتی لوله و تعداد خریداری شده بستگی دارد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *