مقایسه لوله برق فولادی و لوله برق غیر فلزی

مقایسه لوله برق فولادی و لوله برق غیر فلزی

همانطور که می دانید، لوله برق یکی از متداول ترین و پر کاربرد ترین تجهیزات مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی و برق کشی می باشد و گروه تولیدی آیدین پلاستیک نیز با تکیه بر تجارب چندین ساله ی خود در زمینه تولید انبوه این محصول فعالیت دارد. طبیعتا این وسیله نیز در انواع مختلف و باکارکرد های متفاوتی تولید شده است تا بتواند تامین کننده ی نیاز های مختلفی باشد. به طور کلی در دو نوع غیر فلزی ( پلاستیک، پی وی سی و .. ) و ( فلزی، فولادی) در بازار مصرف عرضه شده و پیمانکاران می توانند بر حسب نیاز خود یکی از انواع آن را خریداری نموده و مورد استفاده قرار دهند. در ادامه ی این مقاله، به بررسی انواع لوله های برق و موارد کاربرد هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

انواع لوله برق فلزی

لوله برق گالوانیزه: این محصول در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم است؛ زیرا قسمت داخلی و بیرونی آن با ماده ای همانند روی یا کادمیم پوشانیده شده است.

لوله برق فولادی: مورد مصرف این محصول در داخل ساختمان ها و فضاهای سر پوشیده می باشد و نباید در معرض رطوبت و مناطقی که احتمال زنگ زدگی و خوردگی را افزایش می دهند، استفاده شود. به همین ترتیب نمی توان از این نوع در ارتباط مستقیم با زمین استفاده نمود. سطح بیرونی آن به وسیله ی رنگ سیاه یا وارنیش مقاوم می شود اما این مقاومت به صورتی نیست که در معرض رطوبت، واکنشی نشان ندهد. به همین دلیل نوع دیگری از لوله برق فولادی تولید شده است که یا نام گالوانیزه عمقی داغ شناخته می شود و از آن می توان در محیط های در معرض رطوبت  و لوله کشی های روکار در فضاهای باز نیز استفاده نمود. همچنین برای انجام پروژه های مرتبط با لوله کشب برق در محیط های حساس که احتمال خطر وجود دارد، از نوع دیگری از این محصول می توان استفاده نمود که با نام لوله برق فولادی گالوانیزه بدون درز انفجار به بازار مصرف عرضه شده است. نوع دیگری از این وسیله نیز وجود دارد که با دارا بودن ویژگی هایی نظیر انعطاف پذیری زیاد و پوشش داخلی لاستیکی، می تواند در محیط های خاصی مورد استفاده قرار گیرد؛ برای مثال در چاه آسانسور، زیر زمین و بتون ریزی ها می توان از لوله برق فولادی قابل انعطاف بهره گرفت.

انواع لوله برق غیر فلزی

این نوع از لوله برق های تولیدی شرکت آیدین پلاستیک به گونه ای هستند که برای مصارف معمول و در مواردی که تجهیزات برق کشی بر روی سطح زمین قرار می گیرند، قابل استفاده می باشند؛ بر همین اساس در ساخت آن ها مواردی لحاظ شده است که در نهایت از مقاومت کافی در برابر شرایط اب و هوایی و محیطی نظیر رطوبت، نور خورشید، ضربه، شعله و …. بهره مند باشند. همچنین لوله برق غیر فلزی نظیر لوله خرطومی پلی آمید در برابر اسیب های احتمالی ناشی از حمل و نقل نیز مقاوم است و در نتیجه یکی از بهترین متریال ها برای لوله گذاری ساختمان ها می باشد.

از لوله های غیر فلزی در چه مورادی می توان استفاده نمود؟

هر وسیله ای با توجه به ویژگی ها و شرایط ساخت ان برای مصارف مشخصی قابل استفاده است و از این محصول نیز می توان در برق کاری توکار ساختمان در بخش های دیوار ها، سقف و کف ساختمان استفاده کرد. با توجه به اینکه این محصول از تحمل مشخصی در شرایط سخت برخوردار است می توان از انواع لوله برق غیر فلزی در قسمت هایی که در معرض خوردگی شدید توسط مواد شیمیایی مختلف می باشند، استفاده نمود. طبیعتا چون این محصول در برابر برودت و رطوبت از مقاومت کافی برخوردار است، می توان  از ان در فضاهای زیادی بهره گرفت بدون اینکه نگران زنگ زدگی و پوسیدگی آن بود. اگر بخواهید از لوله برق غیر فلزی در زیر سطح زمین استفاده نمایید، لازم است به این نکته توجه کافی داشته باشید که این محصول قابل نصب در چه عمقی می باشد؛ زیرا برخی از تجهیزات در عمق بیشتر دچار آسیب، شکستگی و یا فرسودگی خواهند شد.

همچنین یکی دیگر از موارد بسیار مهم در به کارگیری این تجهیز، مربوط به محدودیت های موجود در خصوص حرارت مجاز می باشد؛ زیرا ممکن است لوله ها در معرض حرارتی بیش از حد تحمل خود قرار بگیرند؛ بنابراین نتیجه می گیریم که استفاده از انواع لوله برق فولادی و فلزی یا لوله برق غیر فلزی لازم است بر اساس استاندارد های در نظر گرفته شده در این زمینه و همچنین با تکیه بر نیازها و ملزومات پروژه ی برق کاری ساختمان صورت بگیرد و یکی از وظایف اصلی پیمانکاران و برقکاران محترم توجه به این نکته ی کلیدی و حساس می باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *